Postbanken eiendom kontor

Postbanken Eiendom

Om Postbanken Eiendom

Postbanken Eiendom, også kjent som Postbanken Eiendomsmegling, var en eiendomsmeglerkjede tilknyttet Postbanken. På det meste hadde kjeden over 50 kontorer over hele landet.

Postbanken ble slått sammen med DNB allerede i 1999, etter å ha tidligere vært heleid direkte av Samferdselsdepartementet. Postbanken fortsatte likevel som selvstendig merkevare i mange år.

Terra-kjøpet

I forbindelse med DNBs fusjon med Gjensidige NOR påla KonkurransetilsynetDNB å selge Postbanken Eiendomsmegling, som også inkluderte merkevaren Aktiv Eiendomsmegling. Franchisetagerne prøvde å kjøpe ut DNB med hjelp av Storebrand, men klarte ikke å matche Terra-gruppen (nå kjent som Eika). I juni 2004 ble det klart at Terra Eiendomsmegling bød mer for de 54 franchisekontorene.

Postbanken Eiendom gjenoppstår

I 2006, to år etter Terra-kjøpet - karantenetiden for kontorene som ble kjøpt opp - gjenoppstod imidlertid Postbanken Eiendom på nytt som merkevare og kjeden bygget seg opp til å telle over 30 kontorer.

I 2011 besluttet imidlertid DNB å legge ned Postbanken som selvstendig merkevare og året etter la de også ned Postbanken Eiendom.

Nedleggelse og utbrytere

I forbindelse med nedleggelsen av merkevaren ble franchisetagerne tilbudt å bli en del av DNB Eiendom. De fleste valgte å takke ja til dette, men ikke alle.

En gruppering fire utbryterkontorer startet sin egen kjede, Home Eiendom. Home ble senere slukt av Eie i 2016.

Tilbud fra flere meglere?

Eiendomsmegler.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste.

Jeg skal selge en bolig Jeg ønsker en verdivurdering Jeg skal leie ut

Landsoversikt

Lukk