Få tilbud på tilstandsrapport

Innhent flere tilbud og finn gode lokale takstmann.

Sammenlign tilbud på tilstandsrapport

Motta tilbud fra lokale takstmenn med høy kompetanse på tilstandsrapporter ved boligsalg. Sammenlign og velg din favoritt.

Fyll ut det korte skjemaet her på Eiendomsmegler.no, så vil du få flere tilbud fra takstmenn som har lang erfaring med tilstandsvurderinger. De kjemper om å få deg som kunde og vil strekke seg langt for å gi deg et best mulig tilbud.

Det er helt gratis å be om tilbud, og du velger fritt om du vil takke ja til ett av tilbudene eller ikke.

Jeg ønsker tilbud på tilstandsrapport

Få uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet og motta flere uforpliktende tilbud på tilstandsrapport.

Spar tid og penger

Slipp å kontakte flere takstmenn på egen hånd. Hent inn tilbud én gang.

Sammenlign tilbudene

Få svaret på hvilken takstmann som passer for akkurat ditt oppdrag.

Hva er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er en samlebetegnelse for vurdering av teknisk tilstand på en bolig, bil, båt eller annet. Tilstandsrapporter utført på bygninger er basert på enten NS 3424 – Norsk Standard for tilstandsanalyse av byggverk, eller NS 3600 – Norsk Standard for teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig.

Ved boligsalg anbefales det å bestille en tilstandsrapport basert på NS 3600, også kalt boligsalgsrapport. Det er den tilstandsrapporten som vil gi størst trygghet for både selger og kjøper. Den er spesielt utviklet med tanke på salg av bolig, og den beskriver alle forhold ved en bolig som har stor betydning ved eierskifte. Undersøkelsene her er grundigere enn ved en tilstandsrapport basert på NS 3424.

Det er svært nyttig med en NS 3424-tilstandsrapport hvis du ønsker en oversikt over hva som bør vedlikeholdes og utbedres i boligen din – for å overholde dagens krav og forskrifter, eller for å øke verdien på boligen. En slik tilstandsrapport kan også brukes når du skal selge bolig, men en boligsalgsrapport anbefales ofte i stedet.

Huker du av for «Boligsalgs-/tilstandsrapport» i skjemaet vårt på denne siden, kan du i samråd med takstmannen bestemme hva som lønner seg i ditt tilfelle.

Få flere tilbud på tilstandsrapport

Svar på vanlige spørsmål om tilstandsrapporter

Hvor mye koster tilstandsrapport?

En tilstandsrapport vil variere i pris alt etter hvor stor boligen er. Jo større bolig du eier, dess dyrere vil tilstandsrapporten være. Prisen kan også variere mye mellom ulike takstmenn, så det er lurt å innhente flere tilbud før du bestemmer hvem som får jobben.

Tilstandsrapport basert på NS 3424 kan koste alt fra rundt 5.000 til 8.000 kroner for de minste leilighetene, mens en boligsalgsrapport basert på NS 3600 har en minstepris på alt fra 7.000 til 10.000. Det er ikke uvanlig at en boligsalgsrapport koster 25.000 kroner eller mer for de største boligene.

Husk at du må betale ekstra for verditakst dersom du ønsker at takstmannen skal taksere verdien av bygningen(e) og eiendommen. Det er ellers vanlig med tillegg i prisen hvis du for eksempel trenger plantegninger, eller hvis du har kryploft, krypkjeller, utleiedel eller garasje.

Hva inneholder en tilstandsrapport?

Når du mottar tilstandsrapporten fra takstmannen, vil det være i form av et flersiders dokument med detaljerte beskrivelser og vurderinger av boligens tilstand, samt et fåtall bilder.

Rapporten inneholder ellers en enkel fremstilling av tilstanden ved hjelp av tilstandsgrader:

 • TG0 (ingen avvik)
 • TG1 (mindre eller moderate avvik)
 • TG2 (vesentlige avvik)
 • TG3 (stort eller alvorlig avvik)
 • TGiU (ikke undersøkt eller ikke tilgjengelig for inspeksjon)

For enkelhetens skyld er de også markert med ulike farger, med alt fra mørk grønn (TG0) til mørk rød farge (TG3).

Hva må jeg forberede før takstmannen kommer?

Før takstmannen kommer bør du:

 • Finne fram alle dokumenter på boligen
 • Vaske bad og kjøkken, inkludert sluk
 • Rydde i skuffer og skap slik at rør blir lett tilgjengelige
 • Rydde på loftet, i kjelleren og boden, slik at takstpersonen kommer fram overalt

For eneboliger og rekkehus bør du også:

 • Sette fram en stige slik at taket kan sjekkes
 • Rydde unna gjenstander rundt grunnmuren

Må jeg ha boligselgerforsikring når jeg bruker tilstandsrapport?

En tilstandsrapport reduserer sjansene for konflikter i etterkant av et boligsalg, og takstmannen har større ansvar ved en tilstandsrapport enn ved en verditakst. Du har likevel opplysningsplikt, og du har ansvar for at takstmannen får riktig og nødvendig informasjon fra deg.

Det kan også dukke opp skjulte feil og mangler som takstmannen ikke har forutsetninger for å oppdage, og det kan du som selger bli ansvarlig for – selv om du ikke visste om dem før salget.

Du bør derfor tegne boligselgerforsikring (også kalt eierskifteforsikring) når du selger bolig.

Om Eiendomsmegler.no

Eiendomsmegler.no er den største dedikerte tjenesten for innhenting av tilbud fra takstmenn, utleie- og eiendomsmeglere i Norge. Hvert år henter rundt 20 000 norske privatpersoner og bedrifter inn tilbud på meglertjenester via tjenesten vår.

Eiendomsmegler.no er utviklet av Nettbureau AS – en av Skandinavias ledende leverandører av sammenlignings- og anbudstjenester på nett.

Landsoversikt

check icon

Spar tid.

Du slipper å lete etter en god takstmann for tilstandsvurderingen. Vi tar oss av det.

check icon

Spar penger.

Det er mye å hente når takstmennene vet at de kjemper om deg som kunde.

check icon

Alltid gratis.

Takk ja til et av tilbudene du får, eller avvis alle. Helt kostnadsfritt.

Få tilbud på tilstandsrapport!