Finn megler til leilighetssalg

Få tilbud fra meglere i lokalområdet ditt før du velger.

Skal du selge leiligheten din?

Få tilbud fra lokale meglere som er gode på salg av leilighet. Velg den rette megleren for oppdraget.

Hent inn tilbud fra meglere som har erfaring med salg av leilighet i lokalområdet ditt. Få opptil 5 tilbud, sammenlign og velg den som passer deg best. Få mest ut av boligsalget ditt.

Illustrert ikon av et skjema.
Uforpliktende tilbud

Fyll ut skjema for å få flere uforpliktende tilbud.

Illustrert ikon av flere meglere.
Sammenlign meglere

Du får tilbud fra flere meglere slik at du kan sammenligne kompetanse og pris.

Illustrert ikon av en person som har tilbud i hånda.
Velg megler

Velg megleren og tilbudet som passer deg og behovene dine best.

Salg av leilighet

Det er viktig å finne en megler som kjenner lokalområdet ditt når du skal selge leilighet. Å finne en megler som har tid til å følge opp salgsprosessen og som passer behovene dine kan være avgjørende for en god salgsopplevelse.

Forbrukerrådet anbefaler at du sammenligner flere meglere før du velger hvem som får jobben. Da får du en oversikt over markedsprisen og kan velge den megleren som tilbyr det du vektlegger mest – enten det er erfaring, lokalkunnskap, pris eller god oppfølging.

Sammenlign tilbud fra flere meglere

Dette bør du tenke på før du selger leiligheten din

Det er lurt å planlegge i god tid før du skal selge. Da sikrer du at du får mest mulig ut av leilighetssalget.

Dette er spørsmål som du bør tenke på før salget:

  • Hvilke praktiske ting bør fikses?
  • Lønner det seg å pusse opp?
  • Når skal jeg ha verdivurdering?

Det er lurt å få en verdivurdering av leiligheten din i god tid før du selger. Da kan du forberede deg på hva du eventuelt bør gjøre før salget finner sted, som oppussing eller andre småfiks.

5 enkle grep for å få leiligheten visningsklar

Uavhengig av oppussing og andre forberedelser før salg, er viktig at leiligheten ser bra ut på visningen. Her er fem gode tips for å få leiligheten visningsklar, til tross for at du kanskje har boligstylist:

1. Ikke undervurder førsteinntrykket

Førsteinntrykket har ofte større betydning enn du skulle tro på visninger. Derfor er det lurt at du er ekstra nøye med leilighetens førsteinntrykk. Siden leiligheter ofte er mindre enn andre boliger, er det lurt å vise fordelene med leiligheten framfor størrelsen.

2. Rydd og vask

Du setter mer pris på å komme inn i en leilighet som er ryddig og velordnet. De aller fleste vil legge merke til innsatsen for å gjøre leiligheten presentabel.

Mindre leiligheter med små rom oppleves raskt som trange og overfylte om det er altfor mange gjenstander. Derfor er det smart å rydde vekk personlige bilder og eiendeler, og holde ting og tang til et minimum.

Istedenfor kan du ha noen velvalgte pyntegjenstander fremme, og et gjennomtenkt interiørvalg på gardiner, puter og duker.

Ta meg til skjemaet!

3. Gjør det koselig

For å få en mer koselig og lun atmosfære, kan du kjøpe friske blomster og tenne stearinlys til visningen. Dekker du senga med dekorative sengetepper, et gulvteppe i stua og setter fram noen krydderpotter på kjøkkenbenken i tillegg, skaper du raskt en hjemmekoselig følelse.

4. Sparkle og male der det trengs

Hvis du har bilder og gjenstander på veggene som ikke skal være der under visningen, bør du ta disse ned og sparkle over hull og ujevnheter. Da blir romfølelsen friskere med et nytt malingsstrøk.

5. Puss opp småting

Det anbefales at du fikser opp i større feil og mangler i leiligheten, samt mindre feil du kan gjøre selv. Større oppussinger på bad og kjøkken lønner seg sjeldent prismessig, så du bør prioritere andre områder.

Få tilbud på megler nå!

Uteområdet på visningsdagen

Førsteinntrykket gjelder også uteområdet. Derfor er det lurt å gå over dette før visningsdagen og sjekke området. Kanskje gresset bør klippes, eller du bør ta en kjapp fiks på gjerdet som har vært ødelagt en stund?

Dersom det er større saker som må fikses, er det lurt å høre med borettslaget eller sameiet om planene deres for å fikse dette i nærmeste framtid. Kanskje det rekker å bli fikset før boligen fotograferes og visningen finner sted.

Vanlige spørsmål om salg av leilighet

Her får du svar på vanlige spørsmål som dukker opp når du skal selge leilighet.

Hvordan kan jeg selge leilighet uten megler?

Det går fint an å selge leiligheten uten megler, og det vil mest sannsynlig senke kostnadene ved boligsalget. Hvorvidt du får igjen like mye for salget er derimot vanskelig å si. Vi anbefaler derfor at du leser mer om prosessen rundt å selge bolig selv, før du bestemmer deg for å selge selv eller med megler.

Hva skjer hvis jeg selger leiligheten før jeg har bodd der ett år?

Selger du leiligheten før du har bodd der ett år, må du skatte av gevinsten. Hovedregelen for skatt ved salg av leilighet er at gevinsten skal skattes på lik linje med aksje- og rentegevinster. Likevel finnes det et viktig unntak: Hvis du har eid boligen i minst ett år, og bodd i leiligheten i minst 12 av de siste 24 månedene, slipper du å skatte av en eventuell gevinst.

Kan jeg selge OBOS-leilighet privat?

Det går fint å selge en OBOS-leilighet uten bruk av megler, men forkjøpsretten vil fortsatt utløses. Du er selv ansvarlig for å sette deg inn i reglene rundt denne prosessen dersom du ikke bruker megler.

Hvor mye koster det å selge en leilighet?

Prisen på salget av en leilighet varierer. Kostnaden for meglerhjelp avhenger blant annet av boligtype, prisklasse, beliggenhet, markedsføringstaktikk og ikke minst megler.

Vanligvis kan du velge mellom to ulike prismodeller: provisjon eller timepris. Provisjon ligger mellom ett og fire prosent av salgsprisen, mens timeprisen kan befinne seg mellom 1700 og 2000 kr, avhengig av hvilken megler du velger.

Utover meglerkostnadene, må du også betale gebyrer for innhenting av informasjon fra kommunen og kartverket, samt betale forretningsfører, boligstylist, fotograf med mer.

Totalt kan det koste omtrent 120 000 kr med megler.

Landsoversikt

Illustrert ikon av en klokke

Spar tid

Slipp og bruk tiden på å finne meglere som har erfaring med salg av leilighet. Vi tar oss av det.

Illustrert ikon av en lommebok

Spar penger

Få mer ut av salget når meglerne vet at de kjemper om deg som kunde.

Illustrert ikon av fornøyd kunde som kan takke ja eller nei til tilbud

Helt uforpliktende

Takk ja til et av tilbudene du får, eller avvis alle. Helt uforpliktende.

Få tilbud fra meglere!