Få tilbud på salg av leilighet

Hent inn tilbud fra flere meglere i lokalområdet ditt. Sammenlign og finn riktig megler.

Skal du selge leilighet?

Få tilbud fra lokale meglere som er gode på salg av leilighet. Velg den beste megleren for oppdraget.

Hent inn tilbud fra meglere som har erfaring med salg av leilighet i lokalområdet ditt. Få opptil 5 svar, sammenlign og velg den beste. Få mest ut av boligsalget ditt.

Få uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud fra flere meglere.

Spar tid og penger

Slipp å lete etter tilbud fra lokale meglere, Hent inn tilbud én gang.

Sammenlign tilbudene

Få svaret på hvilken megler som passer best for akkurat din leilighet.

Salg av leilighet

Å selge en leilighet er en vanlig affære i det norske boligmarkedet, særlig i byene. Når du skal selge en leilighet er det viktig at du finner en megler som kjenner lokalområdet ditt, og som vil ha tid til å følge opp salgsprosessen på en god nok måte.

Forbrukerrådet anbefaler at du sammenligner flere meglere før du velger hvem som får jobben. På den måten får du en oversikt over markedsprisen, og kan velge den megleren som tilbyr det du vektlegger mest – enten det er erfaring, lokalkunnskap, pris eller annet.

Sammenlign tilbud fra flere meglere:

Finn beste megler for salg av leilighet

Tenk på dette før du selger leiligheten din

Skal du selge bør du planlegge i god tid. Da kan du sikre at du får mest mulig ut av potensialet, og best mulig pris for leiligheten din. Det første du bør ta stilling til er hva som skal fikses før boligsalget.

Du bør sjekke om oppussing er nødvendig, og om det vil øke verdien på boligen nok til at det lønner seg å gjennomføre. En verdivurdering av leiligheten bør gjøres i god tid, så vet du hva du har å forholde deg til ved eiendomssalget.

5 enkle grep for å forberede leiligheten til visning

Uansett hva du gjør av oppussing og andre forberedelser før salg, er det viktig å vise fram leiligheten godt på visning. Under finner du et par tips for å klargjøre leiligheten før visning.

1) Ikke undervurder førsteinntrykket

Førsteinntrykket folk får når de går på visning har gjerne større betydning enn man skulle tro. Derfor bør du være ekstra nøye med å la leiligheten gi et godt førsteinntrykk. En leilighet er ofte liten sammenlignet med enebolig eller rekkehusleilighet. Derfor bør du tenke på å presentere den på best mulig måte for å framheve fordelene ved boligen, framfor størrelsen.

2) Rydd og vask

Hva folk synes er fint kan være så mangt, men de fleste setter pris på at det er ryddig og velordnet, og at man legger merke til at det er gjort en innsats for å vise fram leiligheten på best mulig måte. Rydd vekk personlige bilder og eiendeler, og hold for øvrig ting og tang på et minimum. En liten leilighet med små rom kan fort oppleves som trang og overfylt om det er gjenstander og nips over alt. Sett i stedet fram noen velvalgte pyntegjenstander, og ha gjerne et gjennomgående fargetema på gardiner, duker, puter, lys etc.

3) Gjør det koselig

Tenn stearinlys, kjøp friske blomster, sett noen krydderpotter på kjøkkenet og legg pene håndklær på badet. Dekk senger med dekorative sengetepper, legg gjerne noen matter eller tepper på soverom, bad og i stue, så skaper du en lunere atmosfære.

4) Mal og sparkle der hvor det trengs

Ta ned alt av bilder og gjenstander fra veggene som ikke skal henge der under visning og sparkle over hull og ujevnheter. Mal gjerne de veggene som trenger det, da et friskt strøk med maling kan gjøre mye for å løfte romfølelsen.

5) Puss opp småting

Generelt anbefales det at du utbedrer store feil og mangler ved leiligheten, og for øvrig alt av enkle småfeil og saker som er billige å gjøre noe med. Større oppussing av bad og kjøkken får du sjeldent igjen for prismessig, og derfor bør du la det være om ikke det er høyst nødvendig.

Finn beste megler for leilighetssalg

Uteområde

Sørg for at fellesområdene utenfor er ryddet og i orden. Pass på at søppel er fjernet og at det ikke står rot i oppgangen. Kjør gjerne en runde med gressklipperen eller kost i bakgården.

Gjenstår det enkle ting som å slå en spiker i et ødelagt gjerde eller vaske bort graffiti, bør du prioritere dette. Er det større saker som må fikses, kan du høre med styret i borettslaget eller sameiet om dette er noe de kunne tenke seg å gjøre i nærmeste framtid. Har du litt tid før boligen skal fotograferes og før visning, skal du ikke se bort fra at det kan bli fikset.

Svar på vanlig spørsmål om salg av leilighet

Her får du svar på vanlige spørsmål som dukker opp når du skal selge leilighet.

Hvordan kan jeg selge leilighet uten megler?

Det går fint an å selge leiligheten uten megler, og det vil mest sannsynlig senke kostnadene ved boligsalget. Hvorvidt du får igjen like mye for salget er derimot vanskelig å si, og vi anbefaler at du leser mer om prosessen rundt å selge bolig selv, før du gjør et viktig valg.

Hva skjer hvis jeg selger leiligheten før jeg har bodd der ett år?

Selger du leiligheten før du har bodd der ett år, må du skatte av gevinsten. Hovedregelen for skatt ved salg av leilighet sier nemlig at gevinsten skal skattes på lik linje med aksje- og rentegevinster. Likevel finnes det et viktig unntak: Hvis du har eid boligen i minst ett år, og bodd i leiligheten i minst 12 av de siste 24 månedene, slipper du å skatte av en eventuell gevinst.

Kan jeg selge OBOS-leilighet privat?

Det går fint an å selge en OBOS-leilighet uten bruk av megler, men forkjøpsretten vil fortsatt utløses. Du er selv ansvarlig for å sette deg inn i reglene rundt denne prosessen dersom du ikke bruker megler.

Hvor mye koster det å selge en leilighet?

Prisen på salget av en leilighet varierer, og kostnaden for meglerhjelp avhenger blant annet av boligtype, prisklasse beliggenhet, markedsføringstaktikk og megler. Som regel kan du velge mellom to ulike prismodeller; provisjon eller timepris. Førstnevnte ligger på 1–4 prosent av salgsprisen, mens timeprisen kan befinne seg mellom 1700 og 2000 kr, avhengig av hvilken megler du velger. Utover meglerkostnadene må du også ut med gebyrer for innhenting av informasjon fra kommunen og kartverket, samt betale forretningsfører m.m. Det blir sjelden billigere enn 100 000 kroner for å selge en leilighet.

Om Eiendomsmegler.no

Eiendomsmegler.no er den største dedikerte tjenesten for innhenting av tilbud fra eiendomsmeglere og takstmenn i Norge. Hvert år henter rundt 20 000 norske privatpersoner og bedrifter inn tilbud på meglertjenester via tjenesten vår.

Eiendomsmegler.no er utviklet av Nettbureau AS – en av Skandinavias ledende leverandører av sammenlignings- og anbudstjenester på nett. I Norge driver vi blant annet veletablerte anbudstjenester for advokater, arkitekter/ferdighus og forsikringer.

Landsoversikt

check icon

Spar tid.

Slipp å løpe mellom meglere som har erfaring med salg av leilighet. Vi tar oss av det.

check icon

Spar penger.

Mye kan hentes når meglerne vet at de kjemper om deg som kunde.

check icon

Alltid gratis.

Takk ja til et av tilbudene du får, eller avvis alle. Helt kostnadsfritt.

Få tilbud fra meglere!