Selge leilighet

Selge leilighet – Finn beste megler

Eiendomsmegler.no er en helt uforpliktende og gratis anbudstjeneste.

Fyll ut skjemaet for å få tilbud fra eiendomsmeglere nær deg.

Sparer deg for tid

Vi har gjort jobben for deg, slik at du slipper å lete etter gode eiendomsmeglere der du bor.

Gratis og uforpliktende

Å innhente prisoverslagene koster deg ingenting, og du bestemmer selv om du vil takke ja.

Enklere blir det ikke

Alt du må gjøre er å fylle ut det korte skjemaet til høyre, og så vil meglerne ta kontakt med deg.

Den beste megleren hjelper deg med hele prosessen rundt boligsalget. Gode meglere gir deg en beskrivelse av hvordan de jobber ut mot markedet, hvilke strategier de bruker, og hva de konkret skal hjelpe deg med. De kan også kunne komme med solid veiledning og råd rundt klargjøring av leiligheten, oppfølging og resten av prosessen med å f.eks. finne fotograf og takstmann.

En god megler kommer med en realistisk e-takst, og kan begrunne hvorfor prisantydningen er rett. En dyktig megler har virkelighetsnære forventninger til markedet og klarer å forklare dette til deg på en lettfattelig måte.

Her kan du lese alt som e-takst.

Du skal ikke nødvendigvis velge den megleren som gir den billigste prisen. Velg heller den som overbeviser deg om hele prosessen, for en seriøs megler vil ofte klare å få en god pris for leiligheten din. For å sikre at du finner den beste eiendomsmegleren bør du hente inn tilbud fra flere meglere. Fyll ut skjemaet til høyre og få tilbud fra flere meglere som kjenner ditt nærområde.

Det er lett å innhente tilbud!

Fyll ut skjema og finn riktig eiendomsmegler.

Få en verdivurdering av leiligheten.

Skaff en takstmann som kan lage en tilstandsrapport.

Bestem deg for hva du vil fikse.

Sett i stand leiligheten slik at den vises fra sin beste side.

Verdivurdering og takst

En eiendomsmegler kan gi en e-takst på boligen. Dette er ikke en prisantydning, men et estimat på boligens verdi basert på blant annet størrelse, beliggenhet og prisstatistikk. Når du skal velge megler er det viktig å finne den beste for ditt oppdrag. Altfor mange som skal selge leilighet slurver med å finne den beste eiendomsmegleren og kontakter kun én megler eller ett kontor. Ved å kontakte flere eiendomsmeglere er du trygg på at du får et godt tilbud og en riktig pris.

Involver en takstmann tidlig i prosessen, da kan du ofte få en god pekepinn på hva som bør fikses før du skal selge boligen. Takstmannen vil ikke gi noen prisantydning eller e-takst for eiendommen, men utarbeider en rapport om leilighetens tilstand. Les mer om tilstandsrapport her.

Her kan du lese alt om takstmannen og få hjelp til å finne riktig takstmann.

Tenk på dette før du selger leiligheten din

Skal du selge bør du planlegge nøye i god tid for å sikre at du får mest mulig ut av potensialet og best mulig pris for din leilighet. Det første du bør ta stilling til er hva som skal fikses før boligsalget.

Du bør finne ut av om oppussing er nødvendig, og om det vil øke verdien på boligen nok til at det lønner seg å gjennomføre. En verdivurdering av leiligheten bør gjøres i god tid, så vet du hva du har å forholde deg til ved eiendomssalget. Boligverdien avhenger av flere forhold, blant de viktigste er beliggenhet, standard og størrelse.

5 enkle grep for å forberede leiligheten til visning

selge leilighet
Vis leiligheten fra sin beste side: velg pyntegjenstander med omhu, og ha det ryddig.

1) Godt førsteinntrykk
Førsteinntrykket folk får når de går på visning har gjerne større betydning enn man tror. Derfor bør leiligheten gi et godt førsteinntrykk. En leilighet er ofte liten sammenlignet med enebolig eller rekkehusleilighet. Derfor bør man tenke på å presentere den på best mulig måte for å framheve fordelene ved boligen.

2) Rydd og vask
Hva folk synes er fint kan være så mangt, men de fleste setter pris på at det er ryddig og velordnet og at man legger merke til at det er gjort en innsats for å vise fram leiligheten på best mulig måte. Rydd vekk personlige bilder og eiendeler, og hold for øvrig ting og tang på et minimum. En liten leilighet med små rom kan fort oppleves som trang og overfylt om det er ting og nips over alt. Sett i stedet fram noen velvalgte pyntegjenstander, og ha gjerne et gjennomgående fargetema på gardiner, duker, puter, lys etc.

3) Pynt
Tenn stearinlys, kjøp friske blomster, sett noen krydderpotter i kjøkkenet og legg pene håndklær på badet. Dekk senger med dekorative sengetepper, legg gjerne noen matter eller tepper på soverom, bad og i stue, så skaper du en lunere atmosfære.

4) Maling og sparkling
Ta ned alt av bilder og gjenstander fra veggene som ikke skal henge der under visning og sparkle over hull og ujevnheter. Mal gjerne de veggene som trenger det, et friskt strøk med maling kan løfte romfølelsen.

5) Oppussing
Generelt anbefales det at du utbedrer store feil og mangler ved leiligheten, og for øvrig alt av enkle småfeil og ting som er billige å gjøre noe med. Større saker som bad og kjøkken får du sjeldent igjen for prismessig å fikse, og derfor bør du la det være om ikke det er høyst nødvendig.

Uteområde

Sørg for at fellesområdene utenfor er ryddet og i orden. Sørg for at søppel er fjernet, at det ikke står rot i oppgangen, kjør gjerne en runde med gressklipperen eller kost i bakgården.

Er det enkle ting som å slå en spiker i et ødelagt gjerde eller vaske bort graffiti bør du prioritere dette. Er det større ting som må fikses, hør med styret i borettslaget eller sameiet om dette er noe de kunne tenke seg å gjøre i nærmeste framtid. Har du litt tid før boligen skal fotograferes og før visning, skal du ikke se bort fra at det kan bli fikset.

Landsoversikt