Få tilbud på verdivurdering

Vurderer du å selge og ønsker en verdivurdering/e-takst?

Få verdivurdering når du skal selge boligen din

Finn riktig eiendomsmegler med lokalkunnskapen du trenger – helt gratis og uforpliktende.

Fyll ut skjemaet, sammenlign tilbud fra flere meglere og få en best mulig avtale på verdivurdering før du selger boligen din.

Få uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud fra flere meglere.

Spar tid og penger

Slipp å kontakte meglere på egen hånd. Hent inn flere tilbud på én gang.

Sammenlign tilbudene

Få svaret på hvilken megler som passer best for akkurat ditt oppdrag.

Hva er en verdivurdering av bolig?

En verdivurdering av boligen er ganske enkelt en indikator på hvilken pris boligen din kunne blitt solgt for, om du hadde lagt den ut for salg i dagens marked.

Basert på blant annet salgsdata for området boligen din er i, tilstand på boligen, størrelsen, samt fellesgjeld og de løpende fellesutgiftene knyttet til boligen, kan man komme fram til et estimat på markedsverdien av boligen din.

Gi med tilbud på verdivurdering!

E-takst er meglernes standard for verdivurderinger

Siden 2016 har eiendomsmeglere verdivurdert boliger i form av e-takst. I forbindelse med overgangen til e-takst ble det også strengere krav til hvordan den utføres, for å unngå feilprising.

E-takst, som ganske enkelt står for elektronisk takst, blir vanligvis sendt på e-post og lagres i en database sammen med andre e-takster du har fått de siste 6 månedene.

Har du fått en verdivurdering som viser en prisstigning på boligen din, kan du bruke denne informasjonen til å reforhandle lånerenten din. Banken din kan da enkelt få tilgang til databasen for å vurdere verdivurderingen og gi deg et tilbud.

Les mer: Hva er e-takst?

Verdivurdering er ikke det samme som tilstandsrapport

Verdivurdering og e-takst må ikke forveksles med tilstandsrapport eller boligsalgsrapport.

Det er viktig å huske på at selv om en e-takst gir deg prisvurdering på boligen i dagens marked, sier den ingenting om boligens tekniske standard.

En tilstandsrapport utarbeides av en takstmann, nå gjerne kalt en bygningssakkyndig, og er dokumentasjon på en nøye gjennomgang av boligens byggetekniske standard. Rapporten skal dessuten inneholde en grundig evaluering av rom som bad, andre våtrom, kjøkken og kjeller. I tillegg vil en tilstandsrapport inneholde enkle vurderinger av lovlighet, brannteknisk tilstand og elanlegg.

Det er ikke lovpålagt å fremskaffe en tilstandsrapport ved salg av bolig, men det er sterkt anbefalt.

Det er ikke bare betryggende for de fleste kjøpere, men statistikken viser også at boliger med en tilstandsrapport får 3-5% høyere salgspris enn dem som ikke har det.

Du kan få tilbud på tilstandsrapport og lese mer om takstmannens ansvar på Taksering.no.

Er en verdivurdering gratis?

Nei, en verdivurdering er ikke gratis, men det er mulig å få verdivurderingen inkludert i avtalen når du skal selge boligen din.

Trenger du en e-takst i forbindelse med refinansiering av boliglånet, vil du måtte belage deg på å betale for dette.

Hvor mye koster en verdivurdering?

Det er ingen klart definert standard, men som regel vil prisen på en verdivurdering ligge et sted mellom 2000 kr og 6000 kr.

Prisen avhenger selvsagt av flere faktorer, men ofte vil det være billigere i perioder når markedet er tregere, og motsatt vil prisen kunne være høyere når meglerne har det travelt. De laveste prisene vil du nok se som en del av en større meglerpakke når du skal selge. Bor du langt unna et meglerkontor vil også dette kunne øke prisen du må betale.

Bestill verdivurdering

Vanlige spørsmål

Hvor lenge varer en verdivurdering?

Takstdokumenter har som regel en levetid på seks måneder. Etter seks måneder vil markedet ha kunne endret seg såpass at man bør skaffe ny og oppdatert takst. Det er heller ingenting i veien for å ta en ny verdivurdering oftere enn dette, om du mener det vil være verdt det.

Hva gjør man på en verdivurdering?

En eiendomsmegler som utfører en verdivurdering for å gi deg en e-takst, vil se på tendensene i boligmarkedet, beliggenheten, størrelse, solforhold og alle andre relevante faktorer som spiller inn for dem som vil kjøpe bolig. Det vil også innebære en vurdering av blant annet nærområdet, tilgang til offentlig transport, fellesutgifter o.l. I tillegg vil en megler vurdere standarden på boligen din sett opp mot hva som ligger på markedet.

Alt dette vurderes og samles slik at megleren til slutt sitter igjen med et estimat for hva boligen din er verdt.

Hvorfor ta en verdivurdering?

En verdivurdering gir deg et realistisk bilde på hvor mye boligen din er verdt. Dette gjør at du unngår å få deg en overraskelse når du skal selge boligen din. Det kan dessuten være nyttig for å refinansiere boliglånet ditt. Har boligverdien økt, samtidig som du har betalt ned lånet ditt, vil du kunne få en større andel sikkerhet i lånet ditt og dermed bedre rentebetingelser.

Landsoversikt

check icon

Spar tid

Vi har gjort jobben for deg, slik at du slipper å lete etter gode eiendomsmeglere der du bor.

check icon

Spar penger

Meglerne vet de konkurrerer om deg som kunde, og slik får du bedre pristilbud.

check icon

Alltid gratis

Takk ja til et av tilbudene du mottar, eller avvis alle. Helt kostnadsfritt.

Få tilbud fra meglere!