Budkalkulator

Regn ut hvor mye du kan by på en bolig

Bruk kalkulatoren til å regne totalprisen og den maksimale budprisen du kan by på en bolig.

Bilde av Gjermund Stensrud

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 05.01.2023
Innhold:

Når du er på boligjakt blir det fort mange aktuelle boliger, alle med ulike prisantydninger og satser på fellesgjeld. Kalkulatoren på denne siden hjelper deg å passe på at du ikke byr mer enn du har råd til.

Enten du vil vite maksprisen din på en gitt bolig før budrunden er i gang, eller du trenger å vite sikkert at du har råd til budet du vurderer å legge inn på en bolig, så er kalkulatoren en god støttespiller.

Hva gjør budkalkulatoren?

Basert på informasjonen du fyller inn vil du umiddelbart få oversikt over den eventuelle totalprisen, kvadratmeterprisen og hva ditt maksbud vil være.

Hvordan fungerer kalkulatoren?

Under forklarer vi hva du må fylle ut av informasjon for å bruke kalkulatoren, og hvorfor vi trenger informasjonen for å hjelpe deg.

Hva er budsjettet ditt?

Det første vi trenger å vite er budsjettet ditt, den såkalte «kjøperammen» din. Har du fått finansieringsbevis fra banken din, fyller du ut beløpet du har fått fra dem her.

Kalkulatoren trenger dette for å beregne det høyeste mulige budet du kan legge inn på boligen, med tanke på alle utgiftene, ikke bare prisantydningen.

Hva er budpris eller prisantydning på boligen?

For dette feltet legger du enten inn prisantydningen på boligen, eller budet du vurderer å legge inn.

Tallet du legger inn her er i praksis den tenkte budprisen på boligen, altså summen du byr på boligen som ikke inkluderer eventuell fellesgjeld og andre omkostninger. Dette brukes til å regne ut totalprisen på boligen.

Boligens fellesgjeld

Her legger du inn den eventuelle fellesgjelden på boligen. Dette trenger vi for å regne ut totalprisen på boligen, altså den faktiske summen du vil betale ved et kjøp.

Omkostninger minus dokumentavgift

Her legger du inn andre utgifter som er oppgitt i prospektet, slik som tinglysingsgebyr og pantattest. Pass på at du ikke legger inn dokumentavgiften ettersom kalkulatoren selv regner ut denne når du velger eierform under.

Eierform

Her velger du eierform på boligen du ser på. Dette er særlig avgjørende om du skal by på en selveierbolig. Er det selveier, vil kalkulatoren automatisk regne ut dokumentavgiften og legge denne til i totalprisen.

Størrelse i kvadratmeter

I dette valgfrie feltet kan du legge inn kvadratmeterstørrelsen på boligen du vil by på. Da vil du få utregnet kvadratmeterprisen under.

Hva betyr resultatene?

Etter at du har fylt inn informasjonen i kalkulatoren, vil den automatisk regne ut flere relevante tall for deg. Her forklarer vi hva de ulike resultatene faktisk innebærer.

Kvadratmeterpris:
Om du oppgir størrelsen på boligen i feltet over, vil du få utregnet hva kvadratmeterprisen vil bli på boligen, gitt den estimerte totalprisen.

Dokumentavgift:
Kun for selveierboliger. Skal du kjøpe selveierbolig, er du nødt til å betale en dokumentavgift på 2,5 % av kjøpesummen. Under dette punktet vil vi regne ut hva dokumentavgiften vil bli ut fra den estimerte budprisen. Husk at du skal dekke opp dokumentavgiften med egenkapitalen din.

Totalpris:
Her regner kalkulatoren ut den faktiske totalprisen du er nødt til å betale, basert på budpris, fellesgjeld og gebyrer og avgifter. Husk at denne totalprisen må være mindre enn kjøperammen/budsjettet ditt fra finansieringsbeviset ditt.

Du kan by opptil:
Her estimerer vi hvor mye du maksimalt kan by på boligen og fortsatt være innenfor budsjettrammen/kjøperammen din, selv med fellesgjeld og avgifter.

Spørsmål om budkalkulatoren?

Vi håper budkalkulatoren vår kan gjøre boligkjøpsprosessen din litt enklere å navigere. Skulle det være noe du lurer på med tanke på bruk av denne kalkulatoren, håper vi at du tar kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Bruk kalkulatoren nå!

Landsoversikt