Gulbrand Øverbye satte salgsrekord da han solgte boligen sin ved hjelp av Eiendomsmegler.no

Brukte Eiendomsmegler.no – solgte boligen for rekordsum

Forventningene var moderate da Gulbrand Øverbye skulle selge boligen sin, men ved å bruke Eiendomsmegler.no endte han opp med å sette salgsrekord i gata si i stedet.

Bilde av Kim Arne Hammerstad

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 15. mars 2021
Bilde av kjøkkenet til Øverbye
Kjøkken. På kjøkkenet er det dør ut til balkongen som megler Kristiansen trekker frem som et av høydepunktene ved boligen. Foto: Chris Borowiak

Da gründer og produktansvarlig i Eiendomsmegler.no, Gulbrand Øverbye, solgte leiligheten sin i Waldemar Thranes gate i Oslo brukte han naturligvis Eiendomsmegler.no. Det endte med salgsrekord i gata – og godt over millionen høyere salgssum enn en tilsvarende leilighet tidligere det samme året.

Usikker på forventningene

Øverbye sier at han var usikker på hvilke forventninger han skulle ha til salget.

– Vi var klar over at det var noe som kom til å trekke ned prisen. Leiligheten ligger i fjerde etasje uten heis, noe som antageligvis ekskluderte formuende eldre som har solgt huset sitt. I tillegg ligger den ved en trafikkert gate, så trafikkstøy er noe man må regne med, sier han.

Øverbye kjøpte leiligheten i 2016 for 6,05 millioner kroner. Da naboen med en tilsvarende leilighet solgte for 6,25 millioner kroner et drøyt halvår før Øverbye la sin leilighet ut for salg, var forventningene temmelig moderate.

Bilde av megler Nathalie Kristiansen fra Krogsveen
Megleren. Megler Nathalie Kristiansen fra Krogsveen som solgte leiligheten til Øverbye.

– Det var ganske stor forskjell i hva meglerne mente var realistisk pris for boligen. Spennet gikk fra 6,5 til 7,2 millioner, og vi valgte å sette en prisantydning på 6,825 – som vi kunne ha levd med dersom det ble salgssummen.

Les også: Guide til førstegangskjøperen

Prosessen tok tre uker

Øverbye fylte ut skjemaet på Eiendomsmegler.no 17. september. Han ble raskt matchet med fem ulike meglere, og hadde befaring med disse fredag 18. og mandag 21. september. Der fikk meglerne mulighet til å presentere salgs- og markedsstrategiene sine. Han valgte til slutt å gå for tilbudet fra Krogsveen Majorstuen.

– Deretter småfikset vi litt på leiligheten slik at den var tipp topp til visning og fotografering, gjorde unna alt papirarbeidet og godkjente prospektet. 7. oktober var annonsen ute på Finn.no, og samme ettermiddag hadde vi fem personer på privatvisning. Det endte i en privat budrunde hvor leiligheten ble solgt for 7 610 000 kroner.

Bilde av spisestuen til Øverbye. Vi ser en luftig spisestue med et stort spisebord med plass til åtte personer.
Foto: Chris Borowiak

Det var altså nesten 800 000 kroner over prisantydning, og bare tre uker etter at Øverbye fylte ut skjemaet på nettsiden.

Prøv Eiendomsmegler.no du også! Fyll ut skjemaet og få tilbud fra flere meglere

Ifølge megleren som Øverbye benyttet seg av, Nathalie Kristiansen i Krogsveen, er kvadratmeterprisen på rett i underkant av 80 000 kroner rekord i gata siste tre år sammenlignet med andre boliger på samme størrelse, altså boliger mellom 92 og 104 kvadratmeter. Øverbyes leilighet var på 96 kvadratmeter. Det er også rekord i kroner og øre blant denne typen boliger, ifølge statistikken til Eiendomsverdi.

– Både når det kommer til kroner og øre og i kvadratmeterpris kan vi slå fast at boligen til Øverbye tok prisrekord blant boliger solgt i Waldemar Thranes gate de siste tre årene på cirka samme størrelse, sier Kristiansen.

Les også: Hvor lang tid tar det å selge bolig?

Hjulpet av godt marked

Kristiansen i Krogsveen mener at prisantydningen på 6,825 millioner var riktig, men at kombinasjonen av et godt marked og godt meglerhåndverk var med på å presse prisen oppover.

Bilde av spisestuen til Øverbye fra motsatt vinkel fra forrige bilde.
Foto: Chris Borowiak

– Jeg følte vi hadde priset oss relativt riktig med tanke på størrelse, standard, fasiliteter og tilsvarende salg i gaten den siste tiden. Markedet var imidlertid villig til å betale mer enn jeg først antok, og det er hyggelig for selger som i utgangspunktet var fornøyd med prisantydningen, sier hun.

Kristiansen peker på lav rente, lite boliger for salg i Oslo, god presentasjon av boligen og Krogsveens boligsøkerregister sammen med en proaktiv megler som hovedårsaken til det gode salget.

– Det er avgjørende å ha en megler som jobber raskt og proaktivt og som alltid er tilgjengelig både for interessenter og selger. På denne boligen snudde jeg meg rundt og holdt 5 privatvisninger på under 24 timer etter at boligen ble annonsert på Finn.

Les også: Skjulte feil og mangler ved kjøp av bolig

– Presentasjon er avgjørende

Kristiansen skryter også av sin dedikerte fotograf, Chris Borowiak, som hun har jobbet med i flere år. Han gjorde at boligannonsen tok seg svært godt ut. Vik Boligstyling sto for stylingen av boligen.

Bilde av detalj i spisestuen til Øverbye, tatt gjennom et hull i veggen som fanger en lampe midt i bildet
Detaljer. Fotografen har gjort seg flid med å fange spennende detaljer fra leiligheten til Øverbye. Foto: Chris Borowiak

– Det er tross alt presentasjonen som avgjør om folk ønsker å komme på visning eller ikke. Det å kunne tilby de beste stylistene og fotografene er noe jeg er opptatt av. Det har tatt meg mange år å finne de aller beste slik at boligene jeg selger skiller seg ut i mengden, sier hun.

Til og med Øverbye selv måtte til pers da fotografen var i sving i leiligheten hans.

– Fotografen sendte ham ut for å handle appelsinjuice og et par aviser til balkongen fordi han ønsket mer kontrast og farger for enda bedre bilder. Det viser hvor dedikert fotografen min er, og det er ikke sikkert at balkongen hadde sett like frisk og iøynefallende uten de ekstra rekvisittene, sier Kristiansen.

– Hva vil du si var det beste med leiligheten til Øverbye?

– Først og fremst må jeg si balkongen. Den er på hele 12 kvadratmeter, har fine solforhold, lite innsyn og vender mot stille og frodig bakgård. Der føler du deg helt skjermet fra bylivet samtidig som boligen ligger utrolig sentralt.

Les også: Dette inventaret følger med boligsalget

Takker Eiendomsmegler.no for rekorden

Øverbye er overbevist om at Eiendomsmegler.no hjalp til med å sikre rekordsalget.

– Det hadde aldri falt oss inn å kontakte Krogsveen på Majorstuen, siden det ligger et godt stykke unna der vi bor. Det viste seg imidlertid at megleren hadde god kjennskap til området, i tillegg til at vi ble matchet med en generelt veldig dyktig megler, sier han.

Bilde av kjøkkenet til Øverbye
Kontraster. Dette bildet viser avisen og juicen som Øverbye måtte ut og kjøpe for å gi fotografen de nødvendige kontrastene i bildet. Foto: Chris Borowiak

Øverbye kan ikke få fullrost megler Nathalie Kristiansen nok for jobben hun gjorde.

– Nathalie var responsiv på potensielle interessenter, noe som gjorde privatvisningene mulig på kort varsel. Hun satte seg også grundig inn i boligen før visning og skapte på den måten en trygg ramme rundt boligkjøpet.

Viser viktigheten av å sammenligne tilbud

Historien til Gulbrand Øverbye er ikke unik. Å hente inn tilbud fra så mange meglere som mulig sikrer at du betaler riktig pris for meglerjobben, og at du finner den megleren som kan presentere og selge boligen din for best mulig pris.

For de aller fleste er boligsalg den største økonomiske transaksjonen man gjør i løpet av livet. Da er det viktig at man gjør en grundig research-jobb.

Prøv Eiendomsmegler.no du også! Fyll ut skjemaet og få tilbud fra flere meglere

Landsoversikt