Få tilbud på tomtesalg

Nå kan du innhente tilbud fra flere meglere som kan selge tomt. Finn beste megler raskt og enkelt.

Selge tomt?

Finn den beste megleren til jobben. Be om tilbud og motta svar fra lokale meglere som kan det å selge tomt. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Få uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud fra flere meglere.

Spar tid og penger

Slipp å kontakte flere tomtemeglere på egen hånd. Hent inn tilbud én gang.

Finn beste megler

Få svaret på hvilken megler som passer best for akkurat ditt tomtesalg.

Be om tilbud!

Et eget marked for tomtesalg

Å selge en tomt, det vil si ubebygd eiendom, skiller seg fra et ordinært boligsalg. Blant annet er en tomt ettertraktet for hva den kan bli, ikke nødvendigvis hvordan den ser ut nå.

I tillegg er det et noe annerledes marked å selge i. Profesjonelle utbyggere er på stadig jakt etter nye tomter å utvikle, og privatpersoner er stort sett ute etter en tomt hvor de kan bygge bolig fra bunnen av.

Velger du en megler til å selge tomten din, vil du kunne spare deg selv for mye papirarbeid og hodebry. Henter du inn flere tilbud på denne siden, vil du også spare deg for en del arbeid med å finne megler selv.

Be om tilbud og bli kontaktet av meglere som gir deg sine beste tilbud:

Finn beste megler for salg av tomt

Hva må ordnes ved salg av tomt?

Skal du selge en tomt er det mye som må på plass før salget kan gjennomføres. Blant annet må du hente inn opplysninger om:

  • Alle tidligere søknader til kommunen
  • Areal og målebrev
  • Karttegninger
  • Reguleringsbestemmelser og reguleringskart
  • Tilgang til tomten
  • Vann og avløp

Bruker du en megler, vil hen være behjelpelig med innhenting av opplysninger og annet papirarbeid.

Vurderer du å skille ut en tomt?

Har du en stor eiendom som du ønsker å dele opp for å selge, for eksempel en landbrukseiendom? Dette kalles å skille ut en tomt, eller å fradele ny eiendom. Ønsker du å skille ut en tomt, må du ta kontakt med kommunen. Det er de som godkjenner opprettelsen av ny eiendom.

Kartverket forklarer prosessen kort og godt på sine nettsider: «For å få opprettet en ny eiendom må kommunen måle opp arealet og gi den nye tomten et eget gårds- og bruksnummer. Dette kalles matrikulering. Deretter sender kommunen en melding til tinglysing for å opprette et nytt grunnboksblad.»

Finn beste megler

Skatt ved salg av tomt

Ved salg av tomt må du alltid skatte av gevinsten. Gevinsten regnes ut ved å trekke inngangsverdien (din kjøpesum) fra utgangsverdien (salgssummen), og beskattes tilsvarende skattesatsen for alminnelig inntekt.

Merk at du også kan ende opp med å betale skatt for salg av tomt, selv når du selger en bebygd eiendom og oppfyller kravene til eier- og botid. Det gjelder særlig hvis du selger en eiendom til en utbygger, eller andre som kjøper med formål om å gjøre forretninger med eller på eiendommen. Det kan for eksempel skje dersom du selger en eiendom med et falleferdig hus.

For at eiendomssalget skal anses som et tomtesalg må arealet være egnet for utbygging eller forretning, og salgssummen må være påvirket av tomtens muligheter framfor eiendommens verdi. Hør med en megler eller advokat dersom du er usikker på om salget ditt vil regnes som et boligsalg eller et tomtesalg.

Vanlige spørsmål om salg av tomt

Her får du svar på vanlige spørsmål som handler om å selge en tomt.

Kan jeg selge tomt privat?

Ja, det er alltid mulig å selge en tomt selv. Det er ikke ulikt å selge en bolig selv, med unntak av skattereglene som er forskjellige for tomtesalg og boligsalg. Les mer om det å selge bolig selv her.

Hva koster det å skille ut en tomt?

Prisen på å skille ut en tomt baserer seg på saksbehandlingsgebyrer fra kommunen, samt hvor mye arbeid det kreves for å måle opp tomta. Sistnevnte varierer naturligvis ut ifra størrelsen og formen på tomta. Søker du profesjonell hjelp, kan du også måtte betale for tegning av delingsplan og utforming av søknaden til kommunen. Saksbehandlingsgebyrene har en fastsatt pris, og det kan du sjekke på kommunens nettsider. Siden prisen på oppmåling kan variere stort, sier man at det å skille ut en tomt kan koste fra cirka 5000 til 20 000 kr per tomt.

Hvordan kan jeg unngå skatt ved salg av tomt?

Salg av tomt er skattepliktig, og det er ikke mulig å unngå dette.

Må jeg betale skatt på salg av arvet tomt?

Ja, du må betale skatt på salg av arvet tomt. Her gjelder reglene som normalt, selv om du arver en tomt, og det finnes ingen fritak eller unntak.

Få tilbud på salg av tomt!

Om Eiendomsmegler.no

Eiendomsmegler.no er den største dedikerte tjenesten for innhenting av tilbud fra takstmenn, utleie- og eiendomsmeglere i Norge. Hvert år henter rundt 20 000 norske privatpersoner og bedrifter inn tilbud på meglertjenester via tjenesten vår.

Eiendomsmegler.no er utviklet av Nettbureau AS – en av Skandinavias ledende leverandører av sammenlignings- og anbudstjenester på nett. I Norge driver vi blant annet veletablerte anbudstjenester for advokater, arkitekter/ferdighus og forsikringer.

Landsoversikt

check icon

Spar tid.

Slipp å løpe mellom meglere som har erfaring med tomtesalg. Vi tar oss av det.

check icon

Spar penger.

Mye kan hentes når meglerne vet at de kjemper om deg som kunde.

check icon

Alltid gratis.

Takk ja til et av tilbudene du får, eller avvis alle. Helt kostnadsfritt.

Få tilbud fra meglere!