Et rent og stylet soverom

Boligstyling du enkelt kan gjøre selv

Det trenger ikke være dyrt å løfte inntrykket av boligen din før salg. Les tipsene for hvordan du enkelt frisker den opp selv.

Bilde av Nora Geard Nygaard

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 25. november 2019

Førsteinntrykket er viktig

Det har blitt stadig mer populært å få boligstylister til å fikse opp innredningen i boligen før den legges ut for salg. Og ikke uten grunn – boligstylistene kan ofte vise til salgstall over takst. For det er førsteinntrykket som betyr mest når man skal tiltrekke seg potensielle kjøpere. Totalinntrykket, følelsen man får av stedet og stemningen i boligen er avgjørende, da de fleste går etter magefølelsen.

Det å ha en uttenkt plan for hvordan boligen og interiøret fremstår kan dermed lønne seg. Det kan imidlertid være en dyr investering å få et byrå til å ta seg av en jobb du med forholdsvis enkle midler kan gjøre selv. Og det trenger ikke være så komplisert – det handler først og fremst om å ha det ryddig og gjøre rommene lyse og luftige ved noen enkle grep.

Les også: Lønnsom oppussing

Boligstyling i stue
Rydd: Boligen trenger ikke å bli kjedelig selv om du rydder vekk personlige bilder og ting.

Rydd

Det første man burde gjøre er å rydde og kaste ting man ikke bruker og skrot som tar unødvendig plass. Ta bort personlige eiendeler og enkelte møbler, da virker rommene større. De som ser på boligen får også bedre anledning til å se for seg sine egne eiendeler, uten å bli forstyrret av din personlige stil. En nøytral stil er derfor best.

Det bør være vasket og luftet godt i alle rom. Fjern ting i vinduskarmen og trekk fra gardiner, slik at lyset slipper inn. Fjern eventuelt gardiner helt. Helhetsinntrykket bør være så lyst og åpent som mulig.

Les også: Markedsføring som gjør boligen synlig

Fiks småting

Det er neppe lurt å starte på et stort oppussingsprosjekt, men gjør ferdig der det er påbegynt. Reparer ting som er ødelagt, som lister, løse dørhåndtak og dryppende kraner. Tett hull i vegger og tak med fugemasse.

Mal vegger og tak

Å male vegger og tak kan være en god investering, gjerne i lyse farger slik at rommene fremstår freshe og store.

Gang

I gangen er det viktig med et godt førsteinntrykk, ettersom dette gjerne er det første rommet man kommer inn i. Også her er det viktig at det ryddes, og at store møbler som tar mye plass blir fjernet, slik at rommet kan framstå åpent. Alt av sko og yttertøy bør vekk. Sørg for at det er god belysning dersom det ikke er vinduer.

Boligstyling av soverom
Soverom: Pene puter, et sengeteppe, blomster og et stilig bilde frisker opp et hvilket som helst soverom.

Soverom

Skaff deg sengetepper og bre over sengene. Gå også til innkjøp av noen matchende dekorative puter, både til seng og til sofaen i stua. Et nattbord med en lampe og kanskje en fin bok ser innbydende ut.

Bad

Rydd i skuffer og skap, og fjern alle personlige gjenstander. Dekorer gjerne med nye håndklær i matchende mønster og farge. Disse kan stables pent. Kjøp inn eksklusiv såpe, og tenn noen stearinlys. Bare vær forsiktig med duftlys da ikke alle liker de samme luktene.

Les også: 11 tips ved salg av bolig

Boligstyling av kjøkken
Kjøkken: Ved å rydde og sette frem urteplanter og trefjøler blir kjøkkenet freshere.

Kjøkken

Fjern alt som er på kjøkkenbenken. Det kan være stilig å sette fram skåler eller trefjøler og stille ut mat, for eksempel frukt. Sett også noen urteplanter i kjøkkenvinduet. Er kjøkkenet litt slitt og gammelt kan det friskes opp ved å bytte skapdørene.

Boligstyling av stue
Stue: Et maleri og matchende pynteputer gir et mer helhetlig inntrykk.

Stue

Om du har god plass, del stua opp i soner: én med sofa og én med spisebord og stoler. Slik kan de som ser boligen får inntrykk av hvordan plassen kan utnyttes. Ikke ha for mange bilder på veggene, da det fort kan se rotete ut.

Frisk gjerne opp stua med blomster og stearinlys, men pass på å ikke overdrive. Det er bedre med noen store pyntegjenstander, som vaser og lysestaker, framfor mange små gjenstander.

blomster på terrasse
Hagen/terrassen: Sørg for at uteplassen også ser fin og velstelt ut.

Ute

Rak bort vissent løv, slå gresset om det er sommer, og rydd. Plant blomster i bedene, eller plasser blomster i potter ved inngangspartiet og på terrassen eller balkongen.

Sett ut noen fine hagemøbler for å illustrere hvordan utendørsområdet kan brukes. Husk å vaske møblene.

Ikke valgt megler ennå? Sammenlign tilbud fra lokalkjente eiendomsmeglere.


Artikkelserie: Salg av bolig

Denne artikkelen er en del av en serie med nyttige ting å vite når du selger bolig:

 1. Selge eller kjøpe bolig først?
 2. Når lønner det seg å selge?
 3. Så lang tid tar det å selge boligen
 4. Slik velger du rett megler
 5. Alt du trenger å vite om e-takst
 6. Prospektet beskriver boligen
 7. Hva følger med boligen ved salg?
 8. 11 tips ved salg av bolig
 9. Lønnsom oppussing
 10. Boligstyling du enkelt kan gjøre selv
 11. Markedsføring som gjør boligen synlig
 12. Bør du godta kuppforsøk av bolig?

Les flere artikler om kjøp, salg og eie av bolig her.

Landsoversikt