Nordmenn foretrekker å benytte seg av eiendomsmegler når de skal selge bolig.

Studie: Foretrekker fremdeles eiendomsmegler

Til tross for at tjenester som lar deg selge boligen din på egenhånd har skutt opp den siste tiden, velger de aller fleste fremdeles å bruke eiendomsmegler.
Fakta

Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse. Undersøkelsen var nettbasert, og det kom inn svar fra 1004 respondenter fra et representativt utvalg.

Eiendomsmegler.no er en sammenlikningstjeneste for personer som er på jakt etter en eiendomsmegler. Tjenesten drives av Nettbureau AS som også driver en tilsvarende tjeneste i Sverige.

Vis mer

Dette kommer frem i en spørreundersøkelse som Respons Analyse har gjennomført på oppdrag av Eiendomsmegler.no. Av de i undersøkelsen som i løpet av livet hadde solgt bolig minst én gang svarte bare 9 prosent at de hadde gjort jobben på egenhånd.

Trygghet for alle involverte

Ingunn Mjønerud er kommunikasjonsansvarlig for Eiendomsmegler.no
Ingunn Mjønerud er talsperson for Eiendomsmegler.no

– Tallene fra undersøkelsen viser at nordmenn fremdeles foretrekker å selge bolig gjennom eiendomsmeglere. Det gir trygghet, man sparer tid og kan være sikker på at alt går riktig for seg, sier kommunikasjonsansvarlig for Eiendomsmegler.no, Ingunn Mjønerud.

Mjønerud tror ikke det er så mye å spare på å selge selv som andre vil ha det til.

– Det er uansett ikke gratis å selge bolig. Differansen mellom salgssum og meglerhonoraret kan nulles ut og vel så det av at megleren klarer å presse prisen høyere enn hva du ville klart på egenhånd.

Hun påpeker også at mange kjøpere setter pris på at det er en uavhengig part i salgsprosessen.

– Dukker det opp uenigheter eller problemer i løpet av prosessen har man en fagperson som har erfaring og vet hvordan man skal gå frem. Å gjøre det selv kan være en stor utfordring for de fleste.

Artikkelen fortsetter under diagrammet.

Hent inn tilbud fra så mange meglere som mulig

Det er få variasjoner mellom alder og landsdeler i hvem som er mest tilbøyelige til å selge bolig på egenhånd, selv om de lengst nord utmerker seg mest blant de som selger privat.

Mjønerud mener at det viktigste for de som skal selge bolig er å hente inn tilbud fra så mange meglere.

– Det viktigste folk som skal selge bolig kan gjøre, er å hente inn tilbud fra så mange meglere som mulig. Da kan man være sikker på at man får den beste prisen og at megleren passer best til å selge akkurat din bolig.

Kontaktinformasjon

Ingunn Mjønerud
Talsperson, Eiendomsmegler.no
Telefon: 48 13 27 45

Landsoversikt