Boliglån for boligkjøpere

Slett forarbeid når nordmenn finner megler

2 av 5 hentet ikke inn tilbud fra noen andre enn eiendomsmeglere de solgte boligen sin med. – Nordmenn er altfor slappe når det kommer til å hente inn tilbud fra flere meglere.
Fakta

Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse. Undersøkelsen var nettbasert, og det kom inn svar fra 1004 respondenter fra et representativt utvalg.

Eiendomsmegler.no er en sammenlikningstjeneste for personer som er på jakt etter en eiendomsmegler. Tjenesten drives av Nettbureau AS som også driver en tilsvarende tjeneste i Sverige.

Vis mer
Ingunn Mjønerud er kommunikasjonsansvarlig for Eiendomsmegler.no
Ingunn Mjønerud er talsperson for Eiendomsmegler.no

Dette kommer frem i en spørreundersøkelse som Respons Analyse har utført på oppdrag av Eiendomsmegler.no. Bare 13 prosent av de spurte har hentet inn tilbud fra tre eller flere meglere.

– Vinnerne av at boligselgerne ikke henter inn flere tilbud er utvilsomt eiendomsmeglerne. Vår erfaring er at når meglerne konkurrerer om en kunde kan prisen ende opp med å bli en god del lavere enn det som var utgangspunktet, sier kommunikasjonsansvarlig for Eiendomsmegler.no, Ingunn Mjønerud.

Med andre ord kan det være mye å spare på å hente inn tilbud fra så mange eiendomsmeglere som mulig når man skal selge bolig.

De unge er flinkest

Aldersgruppen 25–34 år er den gruppen som skiller seg ut der flest har samlet inn tilbud fra størst antall eiendomsmeglere: 19 prosent hentet inn tilbud fra 3 eller flere meglere. Eldre personer over 65 år skiller seg ut som den gruppen som har samlet inn færrest tilbud før de solgte bolig.

– Det er bra å se at de yngste boligselgerne er de som gjør mest forarbeid før de skal selge bolig – sannsynligvis sitt første boligsalg. Likevel synes vi generelt at nordmenn er altfor slappe når det kommer til å hente inn tilbud fra flere meglere, sier Mjønerud.

Artikkelen fortsetter under grafen.

Personkjemi kan være viktig

Forbrukerrådet anbefaler å hente inn så mange tilbud som mulig før man bestemmer seg for en eiendomsmegler som skal selge boligen.

– Først og fremst handler det om pris. Med flere tilbud kan du begynne å presse de andre meglerne til å matche det beste tilbudet. I tillegg gir det deg mulighet til å finne den megleren som du har best personkjemi med. I forbindelse med boligsalg kan kjemien mellom megler og selger være viktig for å få et best mulig resultat, sier Mjønerud.

Små forskjeller kan gi store utslag på prisen

Mjønerud understreker viktigheten av at man gjør grundig forarbeid før man velger seg en megler som skal få jobben.

– Boligsalg den desidert dyreste transaksjonen vanlige folk gjør i løpet av livet sitt. Selv en halvprosent mer eller mindre i salgsprovisjon kan bety mye for sluttsummen av salget.

Kontaktinformasjon

Ingunn Mjønerud
Talsperson, Eiendomsmegler.no
Telefon: 48 13 27 45

Landsoversikt