Nordmenn foretrekker å benytte seg av eiendomsmegler når de skal selge bolig.

Lite boligoptimisme i nord

Bare 52 prosent av de spurte i de tre nordligste fylkene tror at boligprisene vil stige de kommende årene. Det er langt under landsgjennomsnittet.
Ingunn Mjønerud, talsperson for Eiendomsmegler.no
Ingunn Mjønerud er kommunikasjonsansvarlig for Eiendomsmegler.no

Det kommer frem i en undersøkelse som Respons Analyse har gjort på oppdrag av Eiendomsmegler.no. Mens 66 prosent på landsbasis tror at boligprisene vil stige, svarer bare 52 prosent av de spurte i Nordland, Troms og Finnmark det samme.

Nord skiller seg ut

– Boligprisveksten har vært dårligere andre steder enn i nord, så vi er litt overrasket over at de nordligste fylkene skal utmerke seg såpass mye i denne undersøkelsen, sier talsperson for Eiendomsmegler.no, Ingunn Mjønerud.

Også når det kommer til andelen som svarer at de tror boligprisene vil synke utmerker regionen seg sammenlignet med resten av landet.

– Mens 6 prosent på landsbasis svarer at de tror boligprisene vil synke de kommende årene, svarer 9 i de nordligste fylkene det samme. Dette er nest høyest i landet, påpeker Mjønerud.

Artikkelen fortsetter under diagrammet.

Fakta:

  • Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse. Undersøkelsen var nettbasert, og det kom inn svar fra 1005 respondenter.
  • Eiendomsmegler.no er en sammenlikningstjeneste for personer som er på jakt etter en eiendomsmegler. Tjenesten drives av Nettbureau AS som også driver en tilsvarende tjeneste i Sverige.
  • 19. september 2019 økte Norges Bank styringsrenten for fjerde gang på et drøyt år.
  • Finanstilsynet foreslo i september å endre boliglånsforskriften til at man maksimalt kan låne 4,5 ganger årsinntekten, mot 5 ganger årsinntekt som kreves i den nåværende boliglånsforskriften.

Annerledeslandet Norge

Mjønerud understreker at selv om 9 prosent er over landsgjennomsnittet, er det fremdeles et lavt tall.

– Det sier en hel del om hvordan Norge er et annerledesland når det kommer til verdensøkonomien når det er mye at 10 prosent i en region tror på nedgangstider i boligmarkedet. Vi er heldige, sier Mjønerud.

– Det sier en hel del om hvordan Norge er et annerledesland når det kommer til verdensøkonomien når det er mye at 10 prosent i en region tror på nedgangstider i boligmarkedet. Vi er heldige, sier Mjønerud.

Kontaktinformasjon

Ingunn Mjønerud

Talsperson for Eiendomsmegler.no

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 48 13 27 45

Landsoversikt