Nordmenn foretrekker å benytte seg av eiendomsmegler når de skal selge bolig.

Stor tro på fortsatt boligprisvekst i Hedmark

Folk bosatt i Hedmark er sterke i troen på at boligprisene vil stige de kommende årene.

Fakta:

  • Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse. Undersøkelsen var nettbasert, og det kom inn svar fra 1005 respondenter.
  • Eiendomsmegler.no er en sammenlikningstjeneste for personer som er på jakt etter en eiendomsmegler. Tjenesten drives av Nettbureau AS som også driver en tilsvarende tjeneste i Sverige.
  • 19. september 2019 økte Norges Bank styringsrenten for fjerde gang på et drøyt år.
  • Finanstilsynet foreslo i september å endre boliglånsforskriften til at man maksimalt kan låne 4,5 ganger årsinntekten, mot 5 ganger årsinntekt som kreves i den nåværende boliglånsforskriften.

Dette kommer frem i en spørreundersøkelse som Respons Analyse har utført på oppdrag av anbudstjenesten Eiendomsmegler.no. 72 prosent av de spurte i Akershus og Oslo svarer at de tror boligprisene vil stige de kommende årene. Det er 6 prosentpoeng høyere enn landsgjennomsnittet.

Jevnt økende boligpriser

– Vi er litt overrasket over at optimismen i Hedmark er helt på nivå med optimismen i Oslo og Akershus, til tross for at det er ganske stor forskjell i hvordan boligprisene har utviklet seg i de to områdene de siste årene, sier talsperson for Eiendomsmegler.no, Ingunn Mjønerud.

Ellers i befolkningen er forventningene til boligprisene mer nøkterne. 66 prosent tror at prisene vil stige de kommende årene, mens 28 prosent tror at de vil holde seg på omtrent samme nivå.

– Markedet påvirkes så mye av psykologi at bare det faktum at mange tror at boligprisene ikke har nådd taket ennå kan være med på å bidra til prisene stiger de kommende årene, sier Mjønerud.

Ifølge tall for Eiendom Norge har veksten i boligmarkedet den siste tiden falt noe. Korrigert for sesongendringer steg prisene med 0,2 prosent i september i år.

Artikkelen fortsetter under diagrammet.

Svært få tror på prisfall

Av de spurte i Hedmark svarer svært få at de tror at boligprisene vil falle. Bare 9 % svarer at de tror at boligprisene vil falle de kommende årene.

– Vi er svært overrasket over at det er så få som svarer at de ikke har tro på at boligprisene vil falle. Spørsmålet er jo om det er snakk om ønsketenkning fra forbrukerne sin side, og om det er noe realisme i disse forventningene, sier Mjønerud.

Kontaktinformasjon

Ingunn Mjønerud

Talsperson for Eiendomsmegler.no

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 48 13 27 45

Landsoversikt