Nordmenn foretrekker å benytte seg av eiendomsmegler når de skal selge bolig.

Trøndere tror på fortsatt boligprisfest

Tross i en flatere utvikling av boligprisene den siste tiden tror trøndere at prisene kommer til å øke de kommende årene.
Ingunn Mjønerud, talsperson for Eiendomsmegler.no
Ingunn Mjønerud er kommunikasjonsansvarlig for Eiendomsmegler.no

Dette kommer frem i en spørreundersøkelse som Respons Analyse har utført på oppdrag av anbudstjenesten Eiendomsmegler.no. 61 prosent av de spurte i Trøndelag svarer at de tror boligprisene vil stige de kommende årene.

Optimisme tross flatere utvikling

– Til tross for en flatere og til dels negativ prisutvikling i Trøndelag i det siste, er troen blant trøndere fremdeles sterk på at boligprisene vil stige de kommende årene, sier talsperson for Eiendomsmegler.no, Ingunn Mjønerud.

Kun 6 prosent av de spurte vestlendingene tror at boligprisene vil synke de kommende årene, noe som er helt likt landsgjennomsnittet på 6 prosent.

– Jeg tror du ville fått de omtrent samme svarene om man omformulerte spørsmålet til «håper du at boligprisene vil fortsette å stige de kommende årene?». Mange husholdninger vil nok slite dersom boligprisene skulle synke, sier Mjønerud med henvisning til at store deler av gjelden i Norge er bundet opp i fast eiendom.

Artikkelen fortsetter under diagrammet.

Fakta:

  • Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse. Undersøkelsen var nettbasert, og det kom inn svar fra 1005 respondenter.
  • Eiendomsmegler.no er en sammenlikningstjeneste for personer som er på jakt etter en eiendomsmegler. Tjenesten drives av Nettbureau AS som også driver en tilsvarende tjeneste i Sverige.
  • 19. september 2019 økte Norges Bank styringsrenten for fjerde gang på et drøyt år.
  • Finanstilsynet foreslo i september å endre boliglånsforskriften til at man maksimalt kan låne 4,5 ganger årsinntekten, mot 5 ganger årsinntekt som kreves i den nåværende boliglånsforskriften.

Følger landsgjennomsnittet

Trøndelag er ellers noe mer lunken til stigende boligpriser enn landsgjennomsnittet. 66 prosent av den norske befolkningen tror at prisene vil stige de kommende årene, mens 28 prosent tror at de vil holde seg på omtrent samme nivå.

– Markedet påvirkes så mye av psykologi at bare det faktum at mange tror at boligprisene ikke har nådd taket ennå kan være med på å bidra til prisene stiger de kommende årene.

Boligprisene i Trondheim, som regnes som lokomotivet for boligprisene i Trøndelag, har kun utviklet seg 0,6 prosent det siste året, mot 4,7 prosent i Oslo.

Kontaktinformasjon

Ingunn Mjønerud

Talsperson for Eiendomsmegler.no

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 48 13 27 45

Landsoversikt